Vad är Cosplay?

Cosplay

Det kan inte nekas att anime-tecken är otroligt söta, vackra och stiliga. Disproportionellt deras ansiktsdrag och kroppsbyggnader kan vara, de är fortfarande snyggt snygga. I själva verket är det förmodligen dessa ofullkomligheter som gör dem till så snygga saker. Det finns jämna tider när de är ännu mer perfekta än människor både i deras kropp och ansikte. Och på grund av detta blir de ofta föremål för vår tillbedjan. Och eftersom imitation är den bästa smaken, finns det människor som bara älskar att imitera anime-tecken … ens går så långt som att klä sig som en. Att klä upp som en anime karaktär är vad vi kallar cosplaying.COSPLAY-SVERIGE här hittar du dina material för att bygga grymma dräker, props mm.

Men du kan inte bara cosplay när du vill, eftersom folk skulle tro att du var galen. Det finns en tid och plats för allting och för cosplaying; i USA görs det vanligtvis under en anime-konvention medan i Japan finns fickor av människor som gör dem regelbundet i olika städer eller speciella cosplaykaféer.

Kostymerna

Som du antagligen märkte är anime tecken vanligtvis klädda med väldigt konstiga kläder. De bär ibland kläder som är praktiskt taget omöjliga att göras i det verkliga livet. trots allt kan de ha råd med det här eftersom de bara är bläck på papper. Detta utgör en primär utmaning för alla cosplayers. Men på något sätt är människor snabba och de kan alltid hantera. Även de mest komplexa kostymerna kan dupliceras med hjälp av vissa kartonger och vissa tyger. Vissa cosplayers är så bra att de ens lyckats klä upp sig som en riktig mänsklig robot från “transformatorer” och kan omvandla från en robot till en bil. Det måste ha tagit mycket tid, ansträngningar och hjärnor.

Några av de mer populära ämnena för cosplay är Naruto och Naruto Shippuden karaktärerna. I varje cosplaykonvention kommer det alltid att finnas människor som klä sig som Naruto-figurerna, även de mindre. Det finns ett särskilt stort antal Akatsuki Cosplayers eftersom de svarta kapporna med röda moln är otroligt lätta att göra och att bära.

Utseendet

Kostymen är en bris jämfört med att emulera en anime karaktärs utseende. Du har tur om den du är cospaying som ser ut som en normal människa. Men försök att kopiera de anime tecken som har ut av detta världshår och omänsklig hud! Tänk dig att du försöker cosplay som Freeza eller Cell från Dragon Ball Z! Anime-utseendet är oerhört svårt att dra av.

Och på toppen av allt, måste du vara relativt snygg om du inte vill vara ett skrattlager. Det hjälper också om du är av asiatisk härkomst eftersom asiater är naturligt bättre på cosplaying anime tecken, även de anime karaktärer som ska vara europeiska.

Attityden

Emulera en karaktärsinställning är ett stort plus när du är i en anime-konvention. Det lägger till den övergripande känslan om du har attityd av karaktären du cosplaying också. Föreställa dig cosplaying som Sasuke och agera som Naruto! Det skulle vara helt olämpligt. Ta aldrig assimileringen av karaktärens inställning för långt, annars kan du bara sluta skrämma människor.

Under cosplays, de som kan emulera en karaktär så noggrann som möjligt är vanligtvis belönade med utmärkelser och beröm. Och det finns flera människor som går till cosplays bara för att få sin bild tagen med andra cosplayers, överraskande? Till det mesta av oss ja det är, men då är det cosplayingvärlden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *